Donald Trump: Merkel őrült bevándorlási politikát folytat

donald_trumpAz amerikai elnöki székért induló milliárdos vállalkozó, Donald Trump a napokban fejtette ki egy tévéinterjúban véleményét az európai menekülthelyzetről. A politikus kifejtette: – ha rajta állna, ő minden szíriai, illetve más származású menekültet is visszaküldene a kiindulási országba.

A republikánus elnökjelölt az amerikai CBS-nek nyilatkozott Angela Merkelről, illetve menekültpolitikájáról: “Mindig is az volt a véleményem, hogy Angela Merkel egy kitűnő vezető, azonban ahogyan Németországban a menekültkérdést kezeli, az egyszerűen az őrület kategóriájába tartozik. Több százezer más kultúrájú ember németországi befogadása a későbbiekben nagy valószínúséggel felkelésekhez fog vezetni.” – fejtette ki a politikus.

A multimilliárdos vállalkozó kilátásba helyezte azt is, hogy esetleges 2016-os győzelme után a szíriai és egyéb menekülteket származási országukba fogja visszaküldeni … Bármennnyire is ellenségesnek tűnhet Donald Trump bevándorlási politikája, úgy néz ki, hogy néhány dologban már most igaza van, hisz már napok óta érkeznek a hírek szinte folyamatos németországi zavargásokról, illetve menekültek elleni tüntetésekről.

A politikus, amint azt már korábban is több alkalommal tette, a körülbelül 11 millió Amerikában tartózkodó mexikói bevándorló számára sem ígért kecsegtető megoldásokat, sőt a politikus győzelme esetén az amerikai-mexikói határ további megerősítését szorgalmazta.

Barack Obama jelenlegi amerikai elnök sokkal moderáltabb tónust használ, és nem hiszi, hogy Donald Trumpnak komoly esélye lenne az USA elnöki székére. “Trump pontosan tudja, hogy milyen jellegű kommunikációval hívjhatja fel magára a figyelmet, azonban egy nagyon fontos dolgot figyelmen kívül hagy: amerikai elnökként nem viselkedhet így, és ez a politika, amely során botrányokat robbant ki és aztán hátradől egy államelnök esetében már egyáltalán nem fog működni.”

angela_merkel

Eközben Angela Merkel igyekezett megvédeni bevándorlási politikáját a németek előtt: “Számomra alapvető emberiességi szempont az, hogy a hazánkba érkező menekülteket barátságosan fogadjuk” – mondta a napokban a Bild című német lapnak. A politikus szavaiból az derül ki, hogy a koalíción belüli viták ellenére a kancellár továbbra is bízik a CDU támogatásában.

Úgy néz ki, hogy Merkel nem aggódik népszerűségi indexének csökkenése miatt sem. “Nem a népszerűségi indexek határozzák meg a politikámat, német kancellárként a felmerülő problémákat szeretném megoldani és teljes erőmmel erre is koncetrálok.” – fejtette ki a német politikus.

Napokban megjelent közvéleménykutatási adatok alapján azonban a németek 48 százaléka tartja úgy, hogy Merkel nem jól kezeli a bevándorlási helyzetet és a németek csupán 39 százaléka tart ki ebben a kérdésben a kancellár mellett.

 

Politikai cikkeink támogatója a német cégalapítás szakértője, a KftKreator.hu.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You