Németországban megtámadtak egy buszsofőrt, miután az figyelmeztette az utasokat a maszkviselésre

A The Local platformján nemrégiben döbbenetes hírt közölt, mely szerint egy németországi buszsofőrt ért sérelem azt követően, hogy felszólított egy kisebb csoportot arra – a buszra való felszállás során –, hogy viseljenek maszkot a tömegközlekedésben.

Az eset Darmstadtban történt meg, amikor egy nő többször is megtámadta annak a busznak a vezetőjét, amelyre felszállt. A beszámoló szerint a buszsofőrt egy 20-30 év közötti fiatal nő több ízben is megtámadott, miután a vezető felkérte az utast arra, hogy tartsa be a koronavírus megfékezése érdekében beiktatott szabályokat (ez esetben: viseljen maszkot, amikor használja a tömegközlekedést.)

A női utas a helyi rendőrség elmondása szerint egy három férfiből és egy kiskorúból álló csapattal szállt fel a buszra, akik közül egyik fél sem fedte el a száját és az orrát maszkkal, mindannak ellenére, hogy Németországban követelmény az üzletekben és a tömegközlekedésben történő maszkviselés a pandémia időszakában.

Az utazás végéhez érve a nő többször is megütötte az autóbusz vezetőjét, melyet követően a gyanúsítottal érkezett csapat elmenekült a helyszínről. A Newsweek ugyanezen eset kapcsán arról tájékoztatta olvasóit, hogy megtámadását követően a sofőr olyannyira megsérült, hogy aznapi feladatát abba kellett hagynia.

Darmstadt polgármestere, Jochen Partsch, az események hatására azt nyilatkozta, hogy sürgősen meg kell szüntetni a közszolgálatot teljesítő alkalmazottak elleni erőszakos fellépéseket; hiszen azok az emberek, akik ellen erőszakosan lépnek fel, a köznép védelme érdekében dolgoznak.

A világ országainak híreit olvasva több hasonló esettel találhatjuk szembe magunkat: Angliában ugyancsak egy járművezetőt bántalmaztak, miután a szabályok betartására utasította az utasokat.

Egy New Orleans-i élelmiszerboltban egy férfi pisztolyt rántott elő, miután emlékeztették a maszk viselésére. Július közepén egy Rhode Island-i férfit azzal vádoltak, hogy egy maszkviselés miatt kibontakozott heves vitát követően: elgázolta 63 éves férfi vitapartnerét. Ez előbbihez kísértetiesen hasonlít egy Floridában történt eset, és a sort folytathatnánk.

Július elején pedig egy súlyosabb esetről is beszámolt a sajtó, melynek áldozata egy franciaországi buszsofőr. A CNN is tudósított a francia tragédiáról, mely szerint a támadás után négy vádlottat tartóztattak le. Az elhunyt buszsofőr családja felvonulást szervezett elvesztett családtagja tiszteletére.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You