A Google előrejelzései – a jövőben minden autót komputer fog vezetni

eric-schmidtA Google már hosszabb ideje dolgozik a vezető nélküli autó kifejlesztésén. Eric Schmidt, a Google csúcsvezetője (jelenleg igazgatótanácsának elnöke) nem vonja kétségbe a sikert. A Google-vezető a napokban Németországban járt, ahol több, a technológia irányát meghatározó kérdésről is beszélt.

A vezető nélküli technológiáról például ezt mondta: “Az elkövetkező generációk csak nevetni fognak azon, ha régi filmeken meglátják azt, hogy a főhős autót vezet.”

Eric Schmidt meglátása szerint az úttörő szerepet a technológiai cégek mellett leginkább a legnagyobb autógyártók – közöttük a német autógyártók, mint például a BMW, a Mercedes és az Audi – fogják játszani. Ennek értelmében a berlini konferencián a vezető kifejtette: “Várakozásaink szerint minden német autót nemsokára egy-egy komputer fog vezetni.”
“Ma már sok olyan feladat van, amelyet a számítógépek jobban meg tudnak oldani, mint az ember. Így ezeket a feladatokat a számítógépekre kell bíznunk” – modta Eric Schmidt. “Az emberrel ellentétben a számítógépek nem követnek el olyan hibákat, amelyek például a koncentráció kiesésével, lankadásával vannak összefüggésben.”

A Google immár hat éve dolgozik a vezető nélküli technológiák kutatásán – fejlesztésén és – ismervén a Google pénzügyi és technológiai hatalmát – komoly konkurrenciát jelenthet akár a legnagyobb autógyártó cégek számára is. Az autóipar előrejelzései alapján 2020 körül a számítógép által vezérelt és vezetett autók tömegesen megjelenhetnek a nyugat-európai utakon.

Emellett Schmidt, aki évekig a Google vezetője volt azt is szorgalmazta, hogy a technológia fejlesztések keretében egy egységes európai digitális piac és szabályozás jöjjön létre. “Jelen pillanatban a helyzet katasztrofális” – fejtette ki véleményét a Google igazgatótanácsának elnöke arról a helyzetről, hogy az Európai Únióban minden országban különbségek vannak az adatvédelmi eljárások, szabályozások terén.

 

Technológiai hírek a német cégalapítás szakértőjétől – kftkreator.hu.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You