Ferenc Pápa rockalbumot fog kiadni

ferenc_papa+wake_upElődje, XVI. Benedek még Mozartot részesítette előnyben. Azonban Ferenc Pápát igazán a rock hozza lázba – hisz amint az a napokban kiderült, a milliárdok számára igen szimpatikus egyházi vezető egy olyan albumot szeretne kiadni gondolataival, amelyen az aláfestő zenét elektromos gitárok adják majd. Az albumot a Vatikán már jóváhagyta, a Rolling Stone Magazin hangzását “progresszív rock inspirált” kategóriába sorolja.

Amint arról a Rolling Stone magazin – igen kevés számú vallási cikkének egyikében – beszámol, a Szentatya albuma november 27-én fog megjelenni. Az album meglepő módon, de talán Ferenc Pápa nyitottságával egybehangzóan – egy rockalbum lesz. Az album címe “Wake Up!” – “Ébredjetek!” és imádságokat, valamint vallásos szövegrészleteket, gondolatokat tartalmaz.

A szövegek aláfestő- és kísérőzenéjét a 70-es évek elektronikus gitár- és szintetizátor hangzása, valamint egyházi jellegű trombita- és harsonazene átdolgozások fogják meghatározni. Előzetes vélemények szerint tehát Ferenc Pápa jellemzően egy Pink Floyd hangzásvilágú albumot szeretne kiadni.

Az album első száma már hozzáférhető a Youtube videomegosztó portálon. A kétperces bevezető zene után válik hallhatóvá Ferenc Pápa hangja. Az egyházi vezető angolul mondja el gondolatait és a vallási szövegeket, amely, ha sokak szerint egy kissé félszeg kiejtéssel is történik meg, mindenképpen garancia lehet arra, hogy az album igen sok emberhez eljusson és üzenetét igen sokan megértsék az egész világon.

“Mai imánk és elmélkedésünk arra hív meg minket, hogy szüntelenül énekeljünk és örvendjünk az Úrban” – mondja Ferenc Pápa, hisz “senki sem tud énekelni, táncolni és örvendeni az Úrnak akkor, ha alszik.”

A lemez producere, Don Giulio Neroni a Rolling Stone magazinnak azt nyilatkozta, hogy a lemez munkálatai során megpróbáltak kiemelten figyelni arra, hogy a Pápa nyitott személyisége minden pillanatban jelen legyen.

Az iTunes zenei portálon már előrendelhető az album – amely a lejátszási lista a alapján 11 számot tartalmaz. Talán a Pápa tudatosan törekedett arra, hogy ne tökéletes számot használjon, hisz a zeneművek száma lehetett volna akár 12 – amely az apostolok száma, vagy 10 is – amely a Tízparancsolat száma, de akár az is elképzelhető, hogy a későbbiekben meg fog jelenni egy bónusz-szám is. Várakozások szerint Ferenc Pápa albuma latinul, olaszul és spanyolul is meg fog jelenni.
Valószínüleg az album igen nagy siker lesz, hisz érdekes például megfigyelni azt, hogy a Pápának kétszerannyi Twitter-követője van, mint az AC/DC-nek.

Az album egy olyan időszakban jelenik, meg, amelyben sokan azt találgatják, milyen irányt is fog venni az egyházi vezető útja, valóban sikeres lesz-e abban, hogy az egyházat nyitottabbá tegye, megújítsa. Sokak szerint a Szentatya tovább folytatja elődjéhez képest nyitottabb gondolkodását az egyházról, erre bizonyíték a megjelenő új album is.

 

Színes híreinket a nagyvilágból a kftkreator.hu támogatta. Kftkreator.hu tanácsadás és cégalapítás Németországban.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You