Gyenge euró, növekvő kereslet – erősödik a BMW

BMW-headquartersA BMW igen jó eredményeket ért el a 2015-ös év első negyedében. A növekvő kereslet és a jelentős erősödés mellett – olyan régiókban, mint Kína, Nyugat-Európa vagy akár az USA – úgy néz ki, a BMW-t a gyenge euró is segíti. Így nem csoda, hogy a BMW forgalma mintegy 15 százalékra emelkedett – ez 20,9 milliárd eurót jelent. Az adózás előtti nyereség mintegy egy-ötöddel, 2,52 milliárd euróval nőtt, így a BMW elmondhatja, hogy történetének legerősebb első negyedévét sikerült produkálnia.

A BMW fő üzletága – az autók eladása – tekintetében Norbert Reithofer, az autógyártó konszern vezetője, optimista. Fő húzóerő jelen pillanatban a gyenge euró, amely az exportot segíti, így a BMW közepes, illetve közepesnél erősebb növekedést helyezett kilátásba ebben az üzletágban. Az első negyedéves adatok igazolják az elvárásokat, hisz a BMW forgalma ebben az üzletágban 14,1 százalékra emelkedett, ami 18,9 milliárd eurót jelent. Az autók értékesítése 8,1 százalékkal nőtt – ez mintegy 527,000 egységet jelent és a BMW, Mini és Rolls-Royce márkákat foglalja magában. Emellett Reithofer további pozitív eredményeket vár, főleg az USA-ból, az új modellek eladása által.

“Nagyon jól indultunk az első negyedévben” – fejtette ki Reithofer. “A BMW profitálhat abból, hogy régióktól független. Így az esetlegesen felmerülő problémákat Oroszországban, vagy akár a gyengülő kínai piac hatásait ki lehet egyenlíteni az amerikai vagy akár a nyugat-európai jó eredményekkel.”

A tőzsde is pozitívan fogadta a BMW jó eredményeit, olyannyira, hogy a BMW részvények 2 százalékos növekedést is elértek. Michael Punzet gazdasági szakértő kiemelte azt, hogy jelen pillanatban az autóipar jelentős operatív nyereséget tud produkálni. Így van ez a BMW esetében is, hisz itt az autókonszern adózás előtti nyeresége 9,50 euró 100 euró forgalomra számítva. Így a BMW megőrizte és megerősítette pozícióját fő riválisai – az Audi és a Daimler konszernekkel szemben.

 

Autós híreinket a kftkreator.hu – német cégalapítás szaktanácsadója támogatta.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You