Offshore cég Málta

Miért olyan előnyös a máltai cégalapítás? A kérdésre egyszerű a válasz: Azért, mert Málta teljesjogú tagja az Európai Közösségnek, és a külföldiekre vonatkozó társasági adó mértéke csakis minimális 5%-ot tesz ki. 

Habár a társasági adó tulajdonképpen 35% Máltán, ha külföldi személy alapítja a máltai vállalkozást, akkor ebben az esetben az adóvisszatérítési jóváírásokkal ez a 35% lecsökkenthető mindössze 5%-ra lévén, hogy a társasági adó 6/7-ed része levonható az adóalapból. Az offshore cégalapítás Máltán rendkívül népszerű éppen azért, mert az ország Uniós tagállam, és Európában itt a legkisebb a társasági adó, azaz a teljes nyereség 5%-a, forrásadó és osztalékadó pedig nincs Máltán. 

Málta kettős adózást elkerülő egyezményt kötött Európa számos országával, köztük Magyarországgal is 1994-ben, Bulgáriával 1998-ban, Csehországgal 1997-ben, Romániával 1997-ben, Németországgal 2002-ben, Lengyelországgal 1995-ben, Horvátországgal 2000-ben, Luxemburggal 1996-ban, és így tovább...


Máltai cégalapítás

Az offshore cégalapítás Máltán legnagyszerűbb előnye még, hogy a gazdasági társaság igényelhet EU-s Adószámost is, amely szükséges az Európai Közösségen belüli ÁFA-mentes számlázáshoz, árucserekereskedelemhez. A máltai offshore cég tehát ötvözi magában az offshore előnyeit, mint anonimitás és adóoptimalizálás, az európai társaságok pozitívumaival, hiszen egy teljesjogú EU-s tagországról van szó, ahol Közösségi Adószámot is igényelhetnek a vállalkozások. 

Offshore cégalapítás Málta

Teljes adómentességben is része lehet egy gazdasági társaságnak abban az esetben, ha a Participating Holding besorolást kapja. PH besorolást kaphatnak az olyan Holdingok, amelyek az alábbi feltételek közül legalább egyet teljesítenek:

1. Résztulajdonosok egy másik vállalkozásban legalább 10%-ban

2. Legalább fél évig 1.2 millió euró befektetést eszközöl

3. Más cégeket finanszíroz a Holdig, vagy egyéb segítségnyújtást eszközöl más cégeknek

4. A kamatokból vagy részvényjövedelemből származó árbevétel meghaladja az 50%-ot

5. Licencekből, szabadalmakból származó bevételei vannak a vállalkozásnak

Máltáról dióhéjban

Mivel Málta az Egyesült Királyság fennhatósága alá tartozott, 1964-ben azonban függetlenné vált a britektől, így hiába az olasz hatás, az ország hivatalos nyelve az angol. A britektől való elszakadás azonban gazdasági hullámokat gerjesztett, s az ország meggyengólt kis időre, aztán ismét talpraállt. A 2004-es Uniós csatlakozást követő 4 éven belül az ország bevezette hivatalos fizetőeszközként az Eurót. Az ország fővárosa Valetta, lakossága nem éri el a fél milliót, gazdaságának alappillérét képezik a turisztikai szolgáltatások, valamint a bankrendszer. Részletek a Wikipédián

Málta teljes mértékben megfelel az OECD által előírt feltételeknek, és olyan nagy márkák alapítottak itt vállalatot, mint a Puma, BASF, Lufthansa, vagy a BMW, sőt bankok (Deutsche Bank) leányvállalataiban is bővelkedik az ország. Az aktuális adatok szerint a máltai offshore cégalapítás olyannyira népszerű a külföldi vállalatok és magánszemélyek körében, hogy mostanra már több mint 50 ezer bejegyzett vállalkozást számlál a cégjegyzék, és évente 3 ezer új vállalkozás alakul. 

Természetesen Nominee, azaz igazgatói szolgáltatást is biztosít irodánk az ügyfelek részére, ami garantálja a teljes anonimitást. Málta törvényei nem engedik meg, hogy nyilvánosan hozzáférhetőek legyenek a részvényesek adatai, így a részvényesek teljes névtelenségbe burkolózhatnak, mindeközben pedig irányíthatják üzleti ügyeiket teljesen törvényesen. 

A 2013 tavaszán Cipruson lezajlott események miatt sokan választják Máltát új offshore célállomásként, és ez értehtő is, hiszen a befektetők, vállalkozók bizalma megrendült Ciprusban a banki problémák, és a bankban elhelyezett külföldi tőke 'elrablása" láttán. Egy kiváló alternatíva az offshore cég alapítására Málta, ahol biztos pénzügyi háttér, stabil politikai és gazdasági környezet várja a befektetőket. 

Máltán az ÁFA-kulcs 18%, a csökkentett ÁFA pedig 5%. Ám Uniós Tagállammal való partnerség esetén a cégek 0%-os ÁFA-val állítják ki egymás felé a számláikat abban az esetben, ha mind a két vállalkozik EU-s Adószámmal.

A KFTkreátor teljes testülete elhatárolódik a szándékos adócsalástól, arra mint bűncselekmény tekintünk, irodánk nem az illegális ügyletek lebonyolításában partner, hanem egy hatékony adóoptimalizálási megoldást kívánunk mindazoknak, akik törvényes keretek között szeretnék működtetni cégüket nem utolsó sorban azzal a szándékkal, hogy adót takarítsanak meg teljesen törvényes úton, élve a törvények adta lehetőségekkel, és az Európai Unió által biztosított, és engedélyezett adójogi keretrendszerrel.

Málta Cégalapítás

.