Újabb német döntések: Milyen segélyeket kapnak a migránsok?

Proteste gegen Demonstration von Pro NRW in SolingenA segítségnyújtás pénzbe kerül – jól tudják ezt immár a németek is, akik a napokban újabb döntés-csomagot hoztak arról, hogyan is kellene segíteni a Németországban tartózkodó migránsokat. Legújabb döntések szerint a német tartományok 670 euró / hónapos segélyt kapnak személyenként, emellett a migránsok számára az alapvető egészségügyi szolgáltatásokat is biztosítják. A németek törekvései alapján a nemrégiben meghozott döntések igen hamar törvényerőre fognak emelkedni.
A német média jelentése szerint Angela Merkel és a tartományi vezetők számos határozatot hoztak a migránsok helyzetével kapcsolatban. A döntések elsősorban a migránsok ellátására és elszállásolására vonatkoztak, amelyekben a német tartományi vezetők már az elkövetkező éveket is figyelembe vették.

2016-tól a tartományok 670 euró / fő segélyt kapnak minden hónapban. Becslések szerint a németek mintegy 800,000 menekültre számítanak az elkövetkező évben, így csak ennek a segélynek a végösszege mintegy 2,86 milliárd euró lesz. További döntések értelmében idén a németek plusz 1 milliárd eurós összeget utalnak ki a tartományoknak a migránshelyzet kezelésére. A tartományi vezetők a megbeszélések végeztével elégedetten nyilatkoztak, annak ellenére, hogy a tárgyalások előtt voltak többen, akik a tervezett összegeket kevesellték. “Végsősoron elégedettek vagyunk az eredményekkel” – fejtette ki Dietmar Woidke, Brandenburg Tartomány Miniszterelnöke.
A megbeszélésen Angela Merkel kifejtette: fontos az, hogy a német kormányzat a menekültkérelmek elbírálását minnél hamarabb elvégezze, a kérelmek elbírálása ne haladja meg a három hónapot. “Akinek nincs esélye arra, hogy a menekültstátuszt megkapja, annak el kell hagynia Németországot” – található a tartományi vezetők és Angela Merkel által aláírt közös dokumentumban. A németek arra számítanak, hogy a lerövidített menekültügyi eljárásnak köszönhetően a visszautasított migránsok hamarabb el fogják hagyni Németországot.

Emellett a tárgyaláson döntés született arról is, hogy a menekültek a jövőben ne pénzbeli juttatásokat kapjanak, hanem utalványokat és helyi közlekedésre jogosító bérleteket, így német várakozások szerint akár csökkenhet is a gazdasági bevándorlók száma. A német kormányzat a szigorításokkal még tovább megy, hisz a döntések alapján a biztonságos származási országból érkező menekültek a menekültügyi eljárás ideje alatt egyáltalán nem dolgozhatnak.

 

Gazdasági-politikai híreinket a kftkreator.hu támogatta.  Kftkreator.hu cégalapítás Németországban.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You