Dubai: adómentes zónák a befektetők szolgálatában

Dubai nem csak idegenforgalmáról és ingatlanpiacáról ismert világszerte, hanem sokan a luxussal és a széles körű lehetőségekkel is azonosítják azt.

Nem véletlen, hogy az utazáson túl cégalapítás kapcsán is egyre többen gondolnak rá. A nemzetközi befektetők rendszerint olyan helyeket keresnek, ahol kedvezőek a feltételek, s ezek között előkelő helyet foglalnak el az adók. Világszerte többféle lehetőséggel találkozhatnak azok, akik befektetnének, vállalkoznának, és az üzlet jellege, mérete legtöbbször döntő tényezőnek számítanak.

Előnyök a nemzetközi befektetők számára Dubaiban

Dubai cégalapítás terén kiemelt helyet foglal el, ugyanis vannak olyan adómentes zónák, melyek csak úgy vonzzák a befektetőket. Az Egyesült Arab Emírségek 2018-ban hozott döntést erről, ezzel számos előnyt kínálva a nemzetközi befektetőknek. Dubai területén több mint harminc ilyen zóna található, amelyek szinte teljesen külföldi tulajdonban vannak. Ezek a zónák tulajdonképpen mentesülnek a helyi szabályozás alól, ezzel támogatva a befektetők tevékenységét.

Nem csak az adómentesség az egyetlen előny, hiszen a szabad zónák más lehetőségeket is kínálnak. A tőkét és a nyereséget teljes egészében hazatelepíthetik a vállalkozók, valamint ingyenes pénzátutalással is élhetnek. Mivel olcsó munkaerőhöz juthatnak, így a folyamatos üzemelés is gond nélkül megoldható.

Dubai a világ egyik leggyorsabban növekvő területe. Gazdasági élete minden korábbinál lüktetőbb. Abu Dhabi, a főváros is lehetővé teszi, hogy szabad övezetben bejegyzett cégek jöhessenek itt létre. Ha tehát azt tervezzük, hogy az Egyesült Arab Emírségekben hozunk létre vállalkozást, akkor az idő éppen ideális ehhez. Érdemes akár olyan szakmai csoportok mellett letenni a voksot, akik otthonosan mozognak a külföldi cégalapítás terén, és minden szükséges teendőben segítséget nyújtanak.

Nem csak nagy léptékekben érdemes gondolkodni, ugyanis a minőségi szolgáltatásokra, a prémium kategóriás humán erőforrásra várhatóan az elkövetkező években is nagy igény mutatkozik majd Dubaiban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a helyiek által elvárt színvonalon tevékenykedő szakembereknek biztosan lesz munkájuk, és a fizetőképes kereslet garantáltan megalapozza a hosszú távú piaci jelenlétet. Természetesen az ingatlan biznisz még mindig felfelé ívelőben van, s akár ingatlanközvetítőként is komoly sikerek érhetőek el a megfelelő kapcsolati rendszer birtokában.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You