Az amerikaiak vizsgálják a Deutsche Bank ténykedését

deutsche_bankNemrégiben látott napvilágot az a hír, miszerint az amerikai pénzügyi hatóságok vizsgálják a Deutsche Bank orosz klienseinek pénzügyi tranzakcióit. A gyanú szerint az orosz ügyfelek a legális út megkerülésével váltották át rubel-tartalékaikat amerikai dollárra. A pénzmosási ügyben mintegy 6 milliárd dolláros összegről van szó. A Deutsche Bank a vizsgálat idejére néhány munkatársát már felfüggesztette.
A Bloomberg hírügynökség hétfőn késő délután hozta napvilágra a hírt, belső, fel nem fedett informátorokra hivatkozva. Ennek alapján az ügyben az Amerikai Pénzügyminisztérium washingtoni csoportja vizsgálódik, többek között a Deutsche Bank pénzügyi manővereinek ügyében. Az amerikai hatóságok pénzmosási ügyben vizsgálódnak, azonban számukra az is kiemelten fontos, hogy ezen ügyletekben milyen mértékben vettek részt orosz üzletemberek, illetve ilyen módon mennyi orosz rubelt váltottak át amerikai dollárra. A helyzet annál inkább is komoly, hisz a pénzügyi tranzakciók során sérülhetett az Oroszországgal szemben fennálló embargó is.

A Bloomberg hírei alapján a hatóságok a 2011-2015 közötti időszakban vizsgálódnak, illetve a vizsgálatok Németország mellett Nagy-Britanniára is kiterjednek. A Deutsche Bank szóvívóje szűkszavú közleményében kijelentette azt, hogy a bank a vizsgálat során a hatóságokkal együttműködik.  Egyes hírek szerint az amerikai hatóságok már július közepén olyan szenzitív adatokat kértek a németektől, mint a Deutsche Bank elektronikus levelezése, belső kommunikációja, valamint ügyféllistája.

 

A Deutsche Bank a belső vizsgálat lezárásáig nem szeretne nyilatkozni, annyi azonban kiderült, hogy néhány munkatársát a vizsgálatok alkalmával már felfüggesztette.

Gazdasági-pénzügyi híreinket a kftkreator.hu támogatta. Kftkreator.hu – cégalapítás Németországban.

 

 

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You