Lufthansa – árcsökkentések a német légitársaságnál

lufthansa_nemet_legitarsasagNemrégiben látott napvilágot az a hír, amely szerint a német Lufthansa szolgáltatásainak és repülőjegyeinek árát csökkenteni fogja. Ezzel szeretné felvenni a versenyt olyan low-cost társaságokkal szemben, mint például a Ryanair vagy az Easyjet.

A Lufthansa várhatóan a napokban fogja hivatalosan is bejelenteni szolgáltatásainak megváltozott árait. A várakozások szerint a Lufthansa ez év ősszel – október 1-jén fogja bevezetni “Light”, “Classic” és “Flex” tarifáit az Economy szolgáltatáscsoporton belül. Érdekes azt megfigyelni, hogy a Lufthansa kistestvére, a Germanwings már rendelkezik egy szinte teljesen azonos tarifa-rendszerrel, tehát az olcsóbb jegyek és szolgáltatások piaca bizonyosan működik.
A Süddeutsche Zeitung német lap szerint ez minden idők egyik legnagyobb tarifacsökkentése a Lufthansánál. A lap Jens Bischof-ot, a német légivállalat jegyeladásokért felelős menedzserét idézi: “Az új koncepció szerint az utas csak azon szolgáltatások után fog fizetni, amelyeket valójában igénybe vett” – fejtette ki a menedzser.
Az elképzelések szerint az árak 10-15 euróval fognak csökkenni a jelenlegi legalacsonyabb árak alá, az oda- vissza utazások pedig akár 89 eurós árak mellett is elképzelhetőek lesznek. A várható siker esetén a Lufthansa kedvező tarifáit a hosszabb utak esetében is szeretné bevezetni.

Ezzel a német vezető légitársaság a folyamatosan erősödő konkurrenciával szeretné felvenni a versenyt, amely egyes szolgáltatások – foglalási időpont, időpontcserélés lehetősége, ellátás – szerint különböző – esetekben igen kedvező – tarifákkal csábítja az utasokat.

“A fő cél az, hogy az egyes járatokon lehetőleg a maximális kihasználtsági arányt érjünk el” – fejtette ki Jörg Hennemann, a Lufthansa légitársaság vezetője. Az elmúlt időszakban a Lufthansa járatok kihasználtsági aránya 80 százalék körül mozgott, ezt szeretné a légitársaság még inkább feljebb tornászni.  Az olcsóbb szolgáltatások mellett a Lufthansa megtartja prémium, Business Class szolgáltatásait is.

 

 

Németországi gazdasági hírek,  német cégalapítás a kftkreator.hu támogatásával.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You