Az osztrák vendéglátók Németországba költöznének

sonnhofAusztria gazdaságilag legerősebb tartományainak egyikében lakik. Három, síparadicsomban található, lejtőre néző hotel tulajdonosa. Ha azonban tehetné, Hans Höllwart mégis Németországba költözne át. Az ok pedig: egy Ausztriában tervezett adóreform, amely a vendéglátók életét is megnehezítheti.
A hangulat az osztrák vendéglátósok között igen borús. Ha tehetnénk, mindannyian átköltöztetnénk vendéglátó helyeinket Németországba” – fejtette ki véleményét Hans Höllwart a tervezett adómódosítások kapcsán.

Höllwart a St. Johann környéki hotelekben tevékenykedik. Fiatal korában is itt szerzett tapasztalatot a vendéglátás terén. Ma már három hotellel rendelkezik és családi vállalkozásába fia és két lánya is besegít.
Azonban a tervezett adómódosítások többek között az ő vállalkozásának életét is megnehezíthetik. Az osztrák döntéshozók valamikor július végére tervezik az adóreformok megszavazását. A törvény várhatóan 2016 január 1-jén lép életbe és azt helyezi kilátásba, hogy az alacsony keresetűek adóterheit csökkenti. Azonban az osztrák vendéglátók amiatt vannak felháborodva, hogy a törvénytervezet a vendégéjszakákat szeretné jobban megadóztatni: az eddigi 10 százalékról az adó mértéke 13 százalékra emelkedhet. “Németországban ezzel szemben a kormányzat 19 százalékról 7 százalékra csökkentette ezt az adót” – fejti ki Hans Höllwart.
A döntés olyannyira kedvezőtlenül érintheti az osztrák vendéglátókat, hogy már ez év márciusában utcára vonultak a törvénytervezet ellen. Véleményük szerint az adó megemelése a vendégéjszakák árának emelkedését vonja maga után, ezáltal valószínüleg kevesebb vendég fog érkezni az ausztriai szállodákba.

“A környék vállalkozóival együtt nagyon sok pénzt fektettünk az infrastruktúrába, többek között új wellness-központot és síoktató központot építettünk. A projektek az új sífelvonóval együtt összességében 26 millió euróba kerültek” – fejtette ki Hans Höllwart a focus.de riporterének.
Hans Höllwart az interjúban azt is elmondta, hogy igen nagy segítséget jelentenek számukra a magyar vendégmunkások, hisz hoteleik számára már alig lehet osztrák személyzetet találni. “A hotel akkor tud igazán nyereséges lenni, ha a személyzeti költségek nem haladják meg az összkiadás 30 százalékát. A magyar vendégmunkások nélkül már rég bezárhattunk volna” – fejezte be interjúját Hans Höllwart.

 

 

Gazdasági – turisztikai híreinket a KftKreator.hu támogatta. Kftkreator.hu – cégalapítás Németországban.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You