A német startupok a tőzsdét szeretnék meghódítani

statup_cegekA német startup-cégek egy része, pontosabban a German Startups Group a tőzsdére lépést tervezi, ezáltal ígérve újabb támogatási összegeket a dinamikus vállalkozások számára. Ezt a túlnyomórészt berlini startupokat összefogó szervezet vezetője, Christoph Gerlinger jelentette be a német Handelsblatt-nak. A ma 47 éves befektető Christoph Gerlinger szintén startup-vállalkozással kezdte üzleti tevékenységét és bizakodóan tekint az új ötlet megvalósítására. 
Gerlinger a 2000-es évek elején vezette a tőzsdére a CDV szoftverfejlesztő vállalatot, 2006-ban pedig a számítógépes játékokat fejlesztő Frogster-t. Várakozások szerint a mostani siker sem maradhat el, hisz a German Startups Group olyan vállalkozásokat tömörít, mint a Németországban nagyon jól ismert Delivery Hero futárszolgálat, a Mister Spex optikai vállalkozás, valamint a Soundcloud zenei platform.
A German Startups Group három éves fennállása óta immáron 40 vállalkozásban látott fantáziát és támogatott, ezzel Németország vezető kockázati befektetőihez tartozik. A pénz nagy részét maga Gerlinger és privát befektetői köre biztosítja. A nagyobb támogatási összegeket olyan cégek kapják, amelyek várhatóan a legnagyobb profitot tudják produkálni, de a befektetői csoport rendszeresen támogat kisebb crowdfunding-jellegű vállalkozásokat is.

Eddig Németországban mindössze néhány startup-vállalkozásnak sikerült a tőzsdére lépnie: ilyen például a Zalando vagy a Windeln.de. Gerlinger véleménye szerint az új kezdeményezés lehetőséget ad a kisebb startup cégeknek is arra, hogy kiélvezzék a növekvő startup-szféra adta lehetőségeket:

“A Hybris vagy akár a Teamviewer sikere az elmúlt időszakban megmutatta azt, milyen nagy lehetőségek vannak a startup-cégekben, illetve ezek finanszírozásában” – fejtette ki Christoph Gerlinger.

A kérdés csak az, hogy melyek azok az ötletek, amelyek ténylegesen meghozhatják a sikert? Ezt a kérdést hivatott Gerlinger és tízfős csapata eldönteni, akikhez éves szinten közel 600 üzleti terv érkezik. Ebből csupán 20 olyan projekt kapja meg a finanszírozást, amely innovatívnak bizonyul és várhatóan tönegeket tud majd vonzani. Emellett Gerlinger és csapata kiemelkedő figyelmet fordít a projekteket ajánló személyek és csapatok kompetenciájára és korábbi tapasztalataira is.

 

startup-projektek

Befektetési híreinket a KftKreator.hu támogatta: cégalapítás Németországban. Vágjon bele, valósítsa meg befektetései ötleteit Németországban.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You