Egészség és üzlet: Az IBM kiértékeli az Apple eszközök adatait

healthandtechnologyPulzusszám, elégetett kalóriák, koleszterinszint – az IBM arra készül, hogy az Apple által forgalmazott, egészséget segítő kiegészítők vagy akár a mobiltelefonok ilyen jellegű adatait kielemezze. Az adatok iránt valószínüleg nagy érdeklődés várható az orvosok, illetve a biztosítótársaságok körében.

Az IBM és az Apple ennek érdekében közös céget szeretne létrehozni, és így belevágni az elektronikus egészségügyi információk milliárdos nagyságú üzletágába. Az IBM olyan alkalmazásokat fog kifejleszteni, amelyek az erre képes Apple-eszközök információit fogják begyűjteni, illetve kiértékelni. Ezáltal várhatóan egy igen értékes adatcsomag jöhet létre, hisz az ilyen Apple-eszközök száma az USA-ban már több millió. Az egészségügyi információkért már olyan nagyvállalatok jelentkeztek, mint például a Medtronic, vagy akár a Johnson & Johnson.

Az új technológia vállalat székhelye Bostonban lesz és 2000 alkalmazottal indul. Az Apple mellett az IBM olyan cégekkel is felvette a kapcsolatot, amelyek segíteni fognak a megszerzett adatok elemzésében. Az Apple eszközeiben már megtalálhatóak a technikai megoldások, hisz akár az Apple Watch, akár pedig az iPhone képes arra, hogy a felhasználók pulzusát, mozgását, elégetett kalóriáit vagy akár koleszterinszintjét meghatározza. Ezek az adatok az IBM által fejlesztett applikációk segítségével kerülnek egy központi adatbázisba, ahol aztán akár az orvosok számára kutatási célokra is elérhetővé válnak.

Ezen a területen igen nagy a konkurrencia, hisz sok technológiai cég keres olyan megoldásokat, amelyekkel ezek az egészségügyi adatok elérhetővé és kiértékelhetővé válnak. Az IBM képviselői kihangsúlyozták azt, hogy az általuk fejlesztett applikációkban igen nagy hangsúlyt szeretnének fordítani a megszerzett adatok biztonságára.

Michael Rhodin, az IBM vezetője a Financial Times magazinban azt fejtette ki, hogy leginkább fiatal felhasználók adataira számít hisz ők egyes esetekben sokkal nyitottabbak az új technológiai megoldások iránt.

 

Cikkünket a kftkreator.hu, a német cégalapító támogatta.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You