Lekörözni a BMW-t és az Audi-t : Ez a cél a Daimler AG-nél

daimlerÚgy néz ki, hogy a németországi Daimler AG bekeményít annak érdekében, hogy riválisait, az Audi-t és a BMW-t 2020-ig megelőzze. 2015 első negyedévi eredmények alapján ez a cél valószínüleg elérhetővé válik, úgy is mondhatnánk, hogy megszülettek az első részeredmények.

Az új modellek sikere, valamint a bevezetett takarékossági rendelkezések meghozták a várt eredményt, hisz a Daimler az első negyedévben igen szép bevételi eredményt ért el. Az előző év hasonló időszakához képest a Daimler bevétele mintegy kétharmaddal nőtt – összesen 2,9 milliárd euróra. (Adózás előtti összeg.)

A siker fő kulcsa a személygépjármű szektorban keresendő, hisz a Daimler a 2015-ös év első 3 hónapjában mintegy 460.000 egységet értékesített. A kompakt autók mellett nagy kereslet mutatkozott a C-Klasse, valamint a terepjárók (SUV) iránt is. Márciusban eladások tekintetében a Mercedes Benz még az Audit is maga mögé utasította és nagyobb ütemben fejlődött, mint akár a Volkswagen vagy a BMW.

A Daimler vezetőinek az okozhat némi fejtörést, hogy a tervezett 4 százalékos eladásnövekedésből 2015-ben csupán 3 százalék valósulhat meg. Az eladások ütemének csökkenése nem vonatkozik a Daimler fő piacaira – amint azt Bodo Uebber, a Daimler AG gazdasági vezetője kifejtette. Ilyen például Kína, amely várhatóan biztos növekedést fog hozni, hisz itt az eladások az első negyedévben mintegy 24 százalékos növekedést értek el. Emellett természetesen az USA (+14), Japán (+23) és Dél-Korea (+20) is jelentősen hozzájárulhat a Daimler AG megerősödéséhez.

Némileg kissebb növekedést vár a Daimler a tehergépkocsi-szektorban. Az értékesítési arány itt mintegy 4 százalékkal nőtt – összesen 112.400 egységre.

Azonban a Daimler bizakodó, hisz 2015 első negyedévében mintegy 1 milliárd eurót költött új termékek és technológiák fejlesztésére, valamint a gyártási kapacitás növelésére. A cég a versenyt komolyan gondolja, hisz az elkövetkező években a Daimler AG 25 milliárd eurót szeretne költeni kutatásokra és fejlesztésekre.

 

Gazdasági cikkünket a kftkreator.hu támogatta – Német cégalapítás a kftkreator.hu csapatától

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You