Kimagasló eredmények: Az Apple meghódítja a fejlődő országokat is

appleAz Apple háza táján igen jól mennek a dolgok, hisz az első negyedévben 40 százalékkal több iPhone-t sikerült eladnia az előző évhez képest. A kimagasló fellendülés elsősorban a fejlődő országok vásárlóinak köszönhető.

Az Apple 2015-ös első negyedéve – eredmények tekintetében a második legjobb a cég történetében, hisz a fejlődő országokban is egyre többen szeretnének Apple termékeket vásárolni. Így nem csoda, hogy az Apple forgalma ezekben az országokban mintegy 58 százalékkal emelkedett. Ha Brazília, Oroszország, India és Kína eredményeit is figyelembe vesszük, akkor ez az arány már 63 százalék. Kína és Taiwan is hozzájárul a növekedéshez, hisz így a bevételi arány már 71 százalék.

A távol-keleti régióban az Apple bevétele mintegy 16,8 milliárd amerikai dollár – ez mindenképpen új rekord. Itt az App Store forgalma az elmúlt időszakban megduplázódott, illetve a Mac eszközök forgalma is mintegy 30 százalékkal nőtt. Emellett az iPad forgamla is megemelkedett, amiben valószínüleg a kínai újév ünneplése is közrejátszhatott.

Tim Cook: Kína nagyon jó piac az Apple számára

“Minden, ami jelen pillanatban Kínában történik, igen kedvező az Apple számára” – fejtette ki Tim Cook, az Apple vezetője. Nem csoda hát, hogy az Apple jelentős befektetéseket eszközöl ebben a térségben, hisz ma már több mint 40.000 olyan üzlet van Kínában, ahol iPhone-t lehet vásárolni – ebből 21 hivatalos Apple Store – amely a tervek szerint a 2016-os évre 40-re fog emelkedni.

Emellett az is kiemelkedő, hogy Kínában az Apple applikációkat fejlesztők száma is jelentősen emelkedik, ezért az Apple mintegy 5 milliárd dollárt fizetett már ki nekik. Összehasonlításként: az európai fejlesztők összesen mintegy 7,5 milliárd dollár juttatásban részesültek – 2008-tól napjainkig.

Új országokat hódít az iPhone

A kínai jó eredmények mellet az Apple termékei megkezdik hódításukat más fejlődő országokban is. Ilyen például Korea, Szingapúr, Taiwan vagy akár Vietnám. Természetesen a fő húzó termék az iPhone, nem csoda hát, hogy Törökországban, Mexikóban és a gazdaságilag fejlett országokban is (Kanada, Németország) jelentős, mintegy 80 százalékos emelkedést ért el, amint azt a német cégalapítással foglalkozó kftkreator.hu munkatársai megtudták.

Tim Cook tehát kedvező eredményeket elemezhetett az első negyedév lezárása alkalmával. Az Apple vezetője további jó eredményeket vár a jövőben az Apple iPad-tól is: “Hiszem azt, hogy az iPad a jövőben jelentős szerepet fog játszani a vállalatok életében – így az iPad is fel fog emelkedni”  – fejtette ki a vállalatvezető.

 

 

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You