Merkel és Obama nem enged Oroszországnak: Várhatóan nem enyhülnek a szankciók

wladimir-putin-540x304Úgy néz ki, hogy Angela Merkel és Barack Obama nem szeretné az Oroszországra nehezedő nyomást enyhíteni. Ez a két vezető szerint csak akkor történhet meg, ha Oroszország betartja a minski megállapodásban foglaltakat. Ez azonban jelenleg nem igazán hatja meg Putyint.

Fenn kell tartani az Oroszországgal szembeni szankciókat – erről állapodott meg Angela Merkel és Barack Obama e hét szerdai telefonos beszélgetésük alkalmával. A szankciók mindaddig fennállnak, amíg Oroszország végre nem hajtja a minski megállapodásban foglaltakat.

Azonban vannak olyan vezetők is, akik mérsékeltebb politikára hívják fel a figyelmet Oroszországgal szemben. Ilyen például az osztrák kancellár, Werner Faymann, aki a brüsszeli csúcs előtt mindenkit óvatosságra intett. “További szankciók bevezetése vagy a meglévők szigorítása csak szükségmegoldás, amely semmiképpem nem helyettesíthet egy békeszerződést.”

Az európai csúcsvezetők is a orosz-ukrán helyzet megoldásán dolgoznak, azonban ők a megszorítások taktikáját választják: Angela Merkel, Francois Hollande, valamint Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a brüsszeli csúcsra egy olyan javaslaton dolgozik, amely fenntartja az oroszországi szankciókat.

Vladimir Putyin a megszorítások bevezetését csupán értelmetlen foglalatosságnak titulálta. A Krími Félsziget Oroszországhoz csatolásának ünnepségén a Kremlben ismét kijelentette, hogy Oroszország le fogja küzdeni a megszorításos időszakot.

Német cégalapítás a kftkreátor segítségével.

 

 

 

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You