Német takarítóportál: 43 millió eurós finanszírozás

takaritasInterneten keresztül takarító személyzetet találni ma már olyan egyszerű, mint akár egy pizzát megrendelni. Németországban ilyen jellegű portálok egész sora ajánlja ezt a szolgáltatást. Ilyen például a Helpling, a Homejoy, a Happy Maids, vagy akár a Book a tiger.

Az elv lényegében egyszerű: a felhasználónak csak lakása vagy más helyisége méreteit kell megadnia, illetve azt, hogy az alapszolgáltatást szeretné-e megrendelni, vagy pedig esetleg szükséges-e ablakot vagy hűtőszekrényt is tisztítani. Így a portál munkatársai meg tudják állapítani, körülbelül mennyi időt fog igénybe venni egy-egy helyszín takarítása. Általában a takarítás 12-15 euró közötti óradíjba kerül, attól függően, hogy egyszeri vagy rendszeres takarításról van e szó. A közvetítő portálok minden esetben jutalékot kapnak a kiközvetített személyzet után. A Helplingnél ez 2,58 eurót jelent a 12,90 eurós órabérből.
Közvetítőportálok: tiszta nyereség szinte minimális bekfektetéssel

A közvetítőportálok számára a fent említett példához hasonló tevékenységek igen kedvezőek, hisz nagymértékben le tudják csökkenteni költségeiket: A munkavállalók számára, akik sok esetben egyéni vállalkozók nem kell fizetniük sem az étkezést, sem a kiszállási díjat, sem pedig a szociális járulékokat. Nem csoda hát, hogy az ilyen jellegű közvetítő portálok finanszírozásában akár több befektető is fantáziát lát. Így történhetett meg az, hogy a Helpling portál már fennállásának első évében több befektetőtől 43 millió eurós finanszírozást kapott. A Helpling befektetői között találhatjuk meg például a Lakestar-t , amely a Spotify zenei szolgáltatás első befektetői között volt, vagy akár a Kite Ventures céget, amely előzőleg a Delivery Hero-ba fektetett pénzt.

További fejlesztések és marketingbe fektetett pénz

Természetesen a befektetők tovább szeretnék fejleszteni a hasonló portálokat, illetve a portálok marketingjébe is komoly pénzt szeretnének fektetni. Ez nem csoda, ha azt vesszük figyelembe, hogy a Helpling portálja 12 ország több mint 200 nagyvárosában van jelen, például Ausztráliában, Ausztriában, Brazíliában, Kanadában, vagy akár Franciaországban. – tudta meg a kftkreator.hu, a német cégalapítás szakértője.

 

 

 

 

 

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You