A Facebook beindítja pénzküldő szolgáltatását

Facebook_logoAz Amerikai Egyesült Államokban a Facebook-felhasználók nemsokára pénzt is küldhetnek egymásnak. Ezért az  applikáció egy új, dollár-szimbólumos gombot fog kapni. 
A tervek szerint az új szolgáltatás a Facebook üzenetküldő részébe (Messenger) lesz beépítve és az elkövetkező hónapokban fog indulni, amint az a közösségi óriás kedd esti sajtótájékoztatójából kiderült.

A Facebook ennek érdekében a Visa-val és a Mastercard-dal kötött együttműködési megállapodást, a felhasználók viszont nem használhatnak hitelkártyákat, csak olyan kártyákat, amelyeken az összeg már rendelkezésre áll (Debit kártyák).

A szolgáltatást úgy tervezték, hogy az átutalást csupán néhány kattintással végre lehessen hajtani. Ennek érdekében az applikáció egy dollár-jellel ellátott gombot fog kapni. A felhasználónak ezután csupán annyi a dolga, hogy a megfelelő chat-partnert kiválassza, az összeget begépelje és a pénzküldést megerősítse. Emellett az első fizetés alkalmával a hitelkártyaadatokat is meg kell adni. Az adatokat ezután egy pin-kód segítségével lehet levédeni, illetve Apple eszközök esetén rendelkezésre áll az ujjlenyomatos védelem is. Azonban a szolgáltatás nem tökéletes, hisz amint az a Facebook tájékoztatóján kiderült, több napba is beletelhet, amíg a banki átutalás megtörténik és a pénz a címzett számára rendelkezésre áll.

Azonban a Facebook lépése mindenképpen pozitív, hisz a A Facebook-felhasználók már régóta várnak egy ilyen jellegű gyors-fizetési módra. Úgy néz ki, hogy a Facebook nem bízta amatőrökre a munkát, mivel az új fizetési tulajdonság bevezetéséért David marcus, a PayPal korábbi vezetője a felelős.

A Facebook közösségi oldalát jelenleg több mint 1,4 milliárd ember használja, a Facebook Messenger felhasználók száma pedig több mint 500 millió. Emellett a konszern tulajdonában van a WhatsApp gyorschat applikáció is, ezért várható az, hogy a Facebook újabb szolgáltatásokat épít be az egyszerű chates szolgáltatások mellé.

Német cégalapítás a kftkreator.hu oldalán.

 

 

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg a közösségi médiában:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Recommended For You